Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

X-Men Origins: Wolverine

Av Madeleine - 23 oktober 2009 15:32

Har nu kollat in fortsättningen på X-men 

Filmen är en pre-sequel och utspelar före de andra x-men filmerna.Ganska underhållande faktiskt.......


Året är 1845 i Canada och James Howlett ser sin far bli mördad av vaktmästaren Thomas Logan.

James ilska utlöser hans mutation och han dödar Thomas. I ögonblicket då James genomborrar Thomas med sin klor avslöjar han att han är James riktiga far. Och James flyr i rädsla med Thomas andra son, James halvbror Victor. Berättelsen rullar vidare med att de båda deltar i det Amerikanska inbördeskriget, första- och andra världskriget och även Vietnamkriget.

Creed och Logan tillfrågas av Major William Stryker (Danny Huston) om de vill ingå i ett specialteam, vilket båda godtar. Under deras första uppdrag i Nigeria letar de efter ett värdefullt föremål. Som visar sig vara ett meteorfragment.

Men byborna vägrar att erkänna var föremålet befinner sig, eftersom det är heligt ting för dom. Stryker beordrar då teamet att döda byborna men Logan stoppar dem och överger teamet.


Sex år senare bor Logan i de kanadensiska bergen tillsammans med sin flickvän Kayla Silverfox (Lynn Collins), men hon blir överfallen och mördad av Creed.

 Driven av ilska och hämnd utmanar Logan Creed, men han är för stark och besegrar Logan. Senare när Logan vaknar upp på sjukhus, besöks han av Stryker, som erbjuder honom ett sätt att besegra Creed.

En hämndlysten Logan ser det som sitt enda alternativ och går med på Strykers erbjudande.

 Det meteorfragment de fann i Afrika lyckades det utvinna en metall, som näst intill är oförstörbar som går under namnet (Adamantinium).Genom ett riskfyllt och komplicerat ingrepp "ersätter" de Logans skelett med denna metall. Logan är nära döden men ilskan får honom att vakna till liv.

 Det visar sig att Stryker har utnyttjat Logans vrede över Kaylas död för att få honom att genomgå detta ingrepp och även kontrollera honom.


Logan kontaktar en av sina gamla kollegor för information om Creed och Stryker.

När Logan träffar Dukes aka "The Blob" (Kevin Durand) säger han till Logan att Creed har sammarbetat med Stryker för att fånga in mutanter.

 För att sedan kombinera deras krafter för att skapa en "mutantdödare".

Experimenten sker på en plats som kallas Ön (vilket är den avstängda kärnkraftverket Three Mile Island). Logan tar sig till ön med mutanten Gambit. Logan får reda på att Kayla lever; hon spelade bara död. Men hon gjorde det för att rädda sin syster.

När Logan räddar Kaylas syster och flera barnmutanter kommer en ny mutant kallad Weapon XI som är en av Logans tidigare kollegor blandad med andra mutanters DNA.


Då Logan får hjälp av Creed lyckas de döda Weapon XI. Creed flyr och Logan blir skjuten av Stryker som använder adamantiumkulor som raderar Logans minne. Filmen slutar med att Logan ser Kayla död (hon blir skjuten av Strykers soldater tidigare i filmen och förblöder) och stänger hennes ögon utan att veta vem hon är.

Logan flyr från ön och ska försöka återuppbygga sina minnen.


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - Lördag 13 juli 21:43

I dag drog mannen ut mig på en liten promenad på backarna,,,,det kan bli intevallträning även om man bara går i rask takt. Det blev nästan 4 km   Sedan kunde jag inte låta bli att springa(läs skutta) en liten bit....skönt faktiskt.       ...

Av Madeleine - Torsdag 11 juli 19:50


hua....spännande som alla hennes böcker ...men hu vilken cliffhanger.....   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. ...

Av Madeleine - Torsdag 11 juli 19:48

Egon har varit hos oss några dygn... ...myspys.       han ligger hos mig alltid....gulleplutt   ...

Av Madeleine - Fredag 5 juli 16:16


en serie i 3 delar.... ...spännande o lättläst.   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Stockholmsveckan har precis inletts i Visby och kroglivet blomstrar. De festande turisterna innebär alltid ett stort flöde av alkohol och droger, men denna sommar ...

Av Madeleine - Onsdag 3 juli 18:16


spännande o bra....   När relationsexperten Amelia Ekdahl, känd från en kommersiell tevekanal, parkerar bilen på villauppfarten i Stockholmsförorten Gamla Enskede hinner hon bara ana vad som hänger i äppelträdet innan ett vasst föremål träffar he...

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se