Alla inlägg under oktober 2009

Av Madeleine - 25 oktober 2009 18:50

Tusen tack söta Helena min favvo granne.......

...... du hade inte behövt köpa gotter till oss - men vi är inte de som är de........mums vad gott det var......


  


Det "enda" vi gjorde var ju bara att trivas med Olle lite.......

.......hihihi - kalas med pepparkakor o saft, dans till barnarne o så lite filmtime .......


  


  


Lite disco med ken-1.....

   Alla gillar vi ju "våra sladdisar" så mycket........ de hjälper ju etii med allt här hemma.......

  

ANNONS
Av Madeleine - 25 oktober 2009 16:37

Ja denna hälsning har vi haft i vår familj sedan barnen föddes........


....... det betyder Jag Älskar Dig (ett ord för varja finger)...... vi brukar vinka, skiljas, avsluta etc...... med denna gest....... man håller upp fingrarna så den andra ser handflatan.......


  Freddes tjej L överraskade honom med ett linne gjort med batik i skolan (resulterade i ett mvg i betyg).....

......hon är ju åxå invigd i tecknet o vet hur mycket det betyder för oss.......


visst är linnet fint.......

  


likadant brukar vi avsluta brev o lappar med JÄD (Jag Älskar Dig).....eller 2 handtryckningar om vi håller handen....... lite mysiga grejer.....

ANNONS
Av Madeleine - 24 oktober 2009 13:21

Oj då .....jag kom inte ihåg att det var dags förrän vid 11 tiden i dag - men,men det går det också......11:00

nu börjar jag......

  


12:00

Pratar först med M P - en gammal arbetskamrat ...oooo så kul det var.....sedan precis när jag lagt på så ringde en kompis från Kina o pratade ett par minuter....... Han dotter Bobo kallas Kenneth för "min farbror (uncle)  som pratar Svenska"

  13:00

Tittar ut på regnat - så tråkigt .....men man måste ju tyvärr ge sig ut i det ändå........

  


14:00

Laddar med lite "mellis" innan jag åker till affären - annars är det så lätt att man kastar ner onödigheter i vagnen (några kan man ju ta men inte allt för många)......hihihi.... (det blev 2 mackor.....)

  


15:00

I affären med resten av Lunds befolkning - tur de hade många kassor öppna......

  


16:00

Dottern hjälpte mig med maten i dag......det blev fläskpannkaka - inte någon lyxig lördagsmat men ett önskemål av Sanna eftersom hon fick spänt tandstälningen härom dagen o då kan det vara lite kämpigt att tugga de första dagarna......

  


extrabild

mmmmmmm gott.......

  


17:00

Våra "sladdisar" kom in till oss efter att de varit på skånesdjurpark - de hade så mycket att berätta om alla djur.....

sedan hade vi ett litet disco här med mycket dans.......

  


extra:

Vi blev minsan lite svittiga av allt dansande.......

  


18:00

Lite tvätt så här på lördagskvällen - inte så glamoröst men nödvändigt (och man får ta den tid man får).....

  


19:00

Ett besök i tvättstugan.....

  


20:00

eller lite innan........hihi..... tog mig en liten glass..... (Från Ottosglass o är jättegod)......

  


21:00

Kenneth fixar pumpa nr 2 för i år.......

  


22:00

Tassar ner i källaren o hämtar upp den sista tvätten.......går förbi vårt skyddsrum (som ju skulle finnas i alla gammla hus o vårt är byggt 1963 - typ)

Vi har gjort om det till ett hobbyrum med träningsmaskiner,biljardbord,fotbollspel, soffhörna med dvd spelare mm....de enda kraven var att vi skulle kunna utrymma det på 48 timmar o det går ju......

Dottern sa då att det får ju plats fler människor om vi behåller borden då kan ju folk sova både på det o under det......hahaha......

  


Nu ska vi avsluta kvällen mad at titta på Stan Helsing - en parodi på van helsing mfl. andra skräckisar........

-en scarry movie film

Av Madeleine - 23 oktober 2009 21:50

Hualigen vilken bra film........jag blev rädd o hoppade till ett flertal gånger.......


.....se den......När familjen Campbell flyttar till norra Connecticut märker de snart att deras charmiga sekelskifteshus har en obehaglig historia – inte nog med att det tidigare varit en begravningsbyrå där obegripliga saker inträffat, dessutom var den tidigare ägarens synske son Jonah ett demoniskt sändebud som kunde öppna portarna till den andra sidan för att släppa genom osaliga andeväsen.

Nu väntar ofattbar terror när Jonahåtervänder för att släppa lös en ny form av ondska på den oskyldiga och ovetande familjen.

Familjens tonårsson Matt är döende i cancer. För att komma närmare en experimentell behandling som kan hjälpa flyttar de in i ett hus med en historia, som ägaren så fint uttrycker det. Att det har varit ett bårhus bebott av en galen gubbe som genomfört satanistiska riter och seanser håller han  
hemligt.
Det börjar  hända otäcka saker . Matt tror att han hallucinerar, de andra att han håller på att bli galen. Den obehagliga historia som rullas upp och mängder av plötsliga uppdykanden i speglar och bakom dörrar skräms, men högst tillfälligt. Och trots att filmen i  
Det är ett hopkok på  skräckfilmsingredienserna – gengångare, hemsökta hus, sjukt barn nära döden, satanistiska riter, folk som letar efter konstiga ljud i källare full med obduktionsverktyg, oskyldig familj, baserad på verkliga händelser – höjer den sig lite över den slätstrukna massan tack vare fina huvudrollsinnehavare.

 

  

 

 

  Av Madeleine - 23 oktober 2009 21:05

Vem ???


Jo Robert Langdon.....

......sitter här med honom i knät......eller i alla fall filmen Änglar o demoner.....

......som ju är fortsättningen på Da vinci koden.......


I min affär lyckades de missa att den skulle släppas på onsdag - så vi fick den 5 dagar för tidigt i stället......mmmmm härligt......


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Det  har blivigt en hel del filmer den senaste tiden - och det kommer troligen att bli en hel del till.......det är ju så mysigt nu när det blir mörkt o ruggit.........


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Änglar o demoner
I Ron Howards spännande uppföljare till Da Vinci-koden letar symbolexperten Robert Langdon (Tom Hanks) efter uråldriga ledtrådar under en actionpackad färd genom Rom i jakten på fyra kardinaler som kidnappats av det hemliga brödraskapet Illuminati.

Kardinalernas liv står på spel och camerlengon (Ewan McGregor) ber desperat om hjälp, så Langdon ger sig ut på en hektisk kamp mot klockan genom tillslutna kryptor, farliga katakomber och jordens hemligaste valv!


Robert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla mytomspunna fiende – den katolska kyrkan.

Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten.
Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp mot klockan... och snart måste Langdon riskera mer än hannågonsin kunnat förutsäga.


  

Av Madeleine - 23 oktober 2009 15:32

Har nu kollat in fortsättningen på X-men 

Filmen är en pre-sequel och utspelar före de andra x-men filmerna.Ganska underhållande faktiskt.......


Året är 1845 i Canada och James Howlett ser sin far bli mördad av vaktmästaren Thomas Logan.

James ilska utlöser hans mutation och han dödar Thomas. I ögonblicket då James genomborrar Thomas med sin klor avslöjar han att han är James riktiga far. Och James flyr i rädsla med Thomas andra son, James halvbror Victor. Berättelsen rullar vidare med att de båda deltar i det Amerikanska inbördeskriget, första- och andra världskriget och även Vietnamkriget.

Creed och Logan tillfrågas av Major William Stryker (Danny Huston) om de vill ingå i ett specialteam, vilket båda godtar. Under deras första uppdrag i Nigeria letar de efter ett värdefullt föremål. Som visar sig vara ett meteorfragment.

Men byborna vägrar att erkänna var föremålet befinner sig, eftersom det är heligt ting för dom. Stryker beordrar då teamet att döda byborna men Logan stoppar dem och överger teamet.


Sex år senare bor Logan i de kanadensiska bergen tillsammans med sin flickvän Kayla Silverfox (Lynn Collins), men hon blir överfallen och mördad av Creed.

 Driven av ilska och hämnd utmanar Logan Creed, men han är för stark och besegrar Logan. Senare när Logan vaknar upp på sjukhus, besöks han av Stryker, som erbjuder honom ett sätt att besegra Creed.

En hämndlysten Logan ser det som sitt enda alternativ och går med på Strykers erbjudande.

 Det meteorfragment de fann i Afrika lyckades det utvinna en metall, som näst intill är oförstörbar som går under namnet (Adamantinium).Genom ett riskfyllt och komplicerat ingrepp "ersätter" de Logans skelett med denna metall. Logan är nära döden men ilskan får honom att vakna till liv.

 Det visar sig att Stryker har utnyttjat Logans vrede över Kaylas död för att få honom att genomgå detta ingrepp och även kontrollera honom.


Logan kontaktar en av sina gamla kollegor för information om Creed och Stryker.

När Logan träffar Dukes aka "The Blob" (Kevin Durand) säger han till Logan att Creed har sammarbetat med Stryker för att fånga in mutanter.

 För att sedan kombinera deras krafter för att skapa en "mutantdödare".

Experimenten sker på en plats som kallas Ön (vilket är den avstängda kärnkraftverket Three Mile Island). Logan tar sig till ön med mutanten Gambit. Logan får reda på att Kayla lever; hon spelade bara död. Men hon gjorde det för att rädda sin syster.

När Logan räddar Kaylas syster och flera barnmutanter kommer en ny mutant kallad Weapon XI som är en av Logans tidigare kollegor blandad med andra mutanters DNA.


Då Logan får hjälp av Creed lyckas de döda Weapon XI. Creed flyr och Logan blir skjuten av Stryker som använder adamantiumkulor som raderar Logans minne. Filmen slutar med att Logan ser Kayla död (hon blir skjuten av Strykers soldater tidigare i filmen och förblöder) och stänger hennes ögon utan att veta vem hon är.

Logan flyr från ön och ska försöka återuppbygga sina minnen.


  

Av Madeleine - 21 oktober 2009 09:17

boktipset  


Ja är nu detta slutet  på vår kära Harry Potter tid ???6. Harry Potter o halvblodsprinsen


Efter att Trolldomsministeriet äntligen har accepterat att Lord Voldemort har återvänt inleds "Det andra kriget". Många personer svävar i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. I första kapitlet avslöjas det att Cornelius Fudge fått sparken och den nye trolldomsministern heter Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den Obrytbara eden att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den före detta läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley där han får reda på att Rons äldre bror Bill skall gifta sig med Fleur Delacour som var en av deltagarna i Trekampen i den fjärde boken. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns lilla "favoritklubb" Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.

Harry når toppbetyg i trolldryckskonst (vars lärare nu är Snigelhorn, medan Snape blir lärare i Försvar mot svartkonster) genom att använda en gammal sliten bok (Avancerad trolldrycksframställning) med många nedskrivna tips och noteringar i marginalen, varav en del visar sig vara farlig svart magi. Boken har tillhört "Halvblodsprinsen", vilket slutligen visar sig vara Snape. Det blir dock problem när Harry använder förbannelsen Sectumsempra, som står i boken, på Malfoy med följden att han blir allvarligt skadad, och Harry får långvariga straff. Harry möter åter kärleken, men det leder till komplikationer eftersom det är Ron Weasleys lillasyster Ginny och hon har en pojkvän, som hon så småningom gör slut med. Senare så blir hon tillsammans med Harry.

Det uppenbaras att Voldemort har styckat av sex delar av sin själ och gömt dessa i fysiska föremål (horrokruxer) för att uppnå odödlighet. Ett av dessa föremål var den mystiska dagboken från den andra boken. Så länge någon av dessa själafragment existerar kan inte Voldemort dö.

Harry och Dumbledore beger sig till en klippig kust för att förstöra en av horrokruxerna. Den är gömd längst in i en stor grotta och för att komma dit måste Dumbledore offra blod till porten. Väl framme ber han Harry att tvinga honom att dricka den giftdryck som horrokruxen är gömd i. Dumbledore överlever, men på vägen tillbaka attackeras de av en hord Inferi, som de driver bort med eld. När de kommer tillbaka till Hogwarts finner de att en grupp dödsätare, anhängare till Voldemort har intagit slottet. Dumbledore dödas av Snape, som lyckas fly.

Harry upptäcker att horrokruxen de hittat var falsk, och att det enda den innehöll var ett meddelande från någon som kallar sig R.A.B Där står det att han eller hon stulit den äkta horrokruxen. Att upptäcka vem R.A.B är och ta reda på om han har förstört horrokruxen blir en del av upplägget i den sista boken, tillsammans med att förstöra resten av horrokruxerna och slutgilitigt försöka döda Voldemort.


7.

Harry Potter o dödsrelikerna


Boken börjar med att dödsätarna samlas i Malfoys herrgård där de diskuterar hur de ska döda Harry Potter. Lucius Malfoy lånar ut sin trollstav till Voldemort, eftersom Voldemort tror att hans trollstav inte kan duellera mot Harrys trollstav då de är "tvillingstavar". Yaxley, som är en Dödsätare som jobbar på trolldomsministeriet, säger att Harry ska lämna Dursleys hus natten före sin sjuttonde födelsedag. Severus Snape säger att det inte stämmer utan Harry ska lämna huset tidigare. Snape har rätt, och under flytten av Harry dödas auroren Moody och Harrys uggla Hedwig, medan resten överlever. Dock blir George Weasley av med sitt öra, efter att Snape kastat en Sectumsempra-förbannelse på honom. Voldemort upptäckte att inte heller Lucius trollstav fungerade utan att Harrys fortfarande överträffade hans.

Harry tror att man måste hitta de tre relikerna för att besegra Voldemort, men innan de kan fortsätta sökandet fångar Dödsätarna dem och för dem till Malfoys herrgård. Dödsätarna tar Gryffindors svärd ifrån dem och Bellatrix Lestrange torterar Hermione för att få information, eftersom hon tror att de stulit det från hennes bankvalv på Gringotts. Harry sätts i källaren där förutom Ron också finns Dean Thomas, Luna Lovegood, Ollivander och svartalfen Griphook. Harry kallar på hjälp via en spegelbit i vilken det syns ett stort öga, och plötsligt dyker Dobby upp. Dobby hjälper Ollivander, Luna och Dean att fly men de för en massa oväsen så att dödsätarna sänder ner Slingersvans för att se vad som händer. Slingersvans kan inte förmå sig att döda Harry och den magiska handen han fått av Voldemort stryper Slingersvans för att han visat barmhärtighet. De räddar Hermione efter en strid mot Draco Malfoy och Bellatrix Lestrange, vars trollstavar Harry tar. I striden får Dobby Bellatrix kniv i bröstet och dör när de tagit sig därifrån. De bryter sig, med Griphooks hjälp, in i Gringotts bank där Helga Hufflepuffs bägare finns som är en horrokrux. De inser att den femte av de sex horrokruxerna finns på Hogwarts........


  


Av Madeleine - 20 oktober 2009 21:03

i dag har det varit en fullspäckad dag.......

......den började med att vi grattade mannen i morse, sedan stack han till en kompis o jag drog ner på stan.


Det blev lite shopping innen det var dags att sätta sig i frissörstolen - för 1,5 timma....... lite klippning o röda+ bruna slingor = mycket nöjd när jag gick där ifrån........


.....Mötte dottern vid musik skolan o var med på pianolektionen (länge sedan nu känns det)......

vi tog oss sedan en glass på vägen hem - mums.......

Mannen var nu på rygg o nack massage( som han fått i födelsedags present av oss).


Jag tog mig sedan upp till jobbet för ett fackligt-möte med alla systrar......

.....planerade lite inför julens beredskaper mm......

under tiden var mannen o dottern på möte på skolan om ev. resa till Zaragossa till våren (håller tummarna)........
Det blev minsann en lång o innehållsrik dag.....


Nu kollar vi lite på tv.......

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se