Alla inlägg under oktober 2009

Av Madeleine - 11 oktober 2009 21:11boktipset  


Denna gången blir det författaren som hamnar som rubrik inte böckerna.......

........ganska spänande o ovanliga böcker (för att inte vara amerikanska)......


Den sista är fylld av 10 kortare noveller istället för en lång historia....


    


Låt den rätte komma in

När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna.


Ännu anar ingen vad det verkligen är fråga om.


Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.


Låt den rätte komma in är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämnd och vampyrer.
Hanteringen av odöda

Stockholm en dag i mitten av augusti. Det är onaturligt varmt fast det är sent på kvällen och överallt klagar människor på huvudvärk. Det känns som om ett elektriskt fält lagt sig över stan. Ett omvänt strömavbrott. Inga lampor kan släckas, inga maskiner stängas av. Paniken ligger i luften.


Så plötsligt är allt över. Ingenting har hänt ...


Den pensionerade journalisten Gustav Mahler är trött på livet. Allt har gått fel och allra värst är att hans älskade barnbarn Elias nyligen dött i en olyckshändelse. Nu får Mahler plötsligt ett samtal från en gammal kontakt på Danderyds sjukhus som påstår att de döda vaknar. Det måste vara ett skämt. Ändå tar han sig dit för att undersöka saken.


Han möts av en lika ofattbar som skrämmande syn. Läkare på sjukhuset bekräftar: massor av människor som avlidit under den senaste tiden tycks ha vaknat till liv. Mahler slås av en tanke. Elias. Men han är ju begravd. Mahler vet ändå att han måste åka till kyrkogården.Människohamn

Pappa, vad är det där? På isen?


Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.
Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.


Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår.
Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.
Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.


En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss.


Människohamn är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården.


Pappersväggar

Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga.


Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkant-en av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.


De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen Sluthanteringen är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar.
ANNONS
Av Madeleine - 11 oktober 2009 18:02

Vilka superfilmer........


Såg ettan för något år sedan o tyckte den var mycket creepy o fantastiskt spänande.....

....spelade in 2:an på tv i natt o tittar på den nu - jesus vad den är underbart läskig o vilka effekter sedan......ooooo..... måste hyra 3:an o sedan gå på 4:an på bion (som tur är går nu.......)


Har nu kollat in 3:an o den var lika underhållande som de andra........


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Final Destination:


Alex, en helt vanlig kille, har en vision om hur det plan han och hans klass ska flyga med på sin resa havererar.

Han får panik och tillsammans med flera klasskamrater kastas han av planet innan det lyfter.

 Några minuter senare ser de hur planet havererar strax efter avfärd och alla ombord dör.

De som inte kom med på planet har dock inte klarat sig undan helt oskadda då de frångått dödens plan. Nu kommer döden efter dem en och en för att ställa allt till rätta, för att klara sig måste de finna mönstret över döden.

Kan de lyckas ?

  


Final Destination 2:


Efter att ha fått en vision om att en stor kedjekrock med många döda kommer att ske på motorvägen får Kimberly panik och blockerar vägen med sin bil. Detta gör att hon samt flera andra blir fast på en påfart i stället för att vara med på vägen där den seriekrock hon sett i sin vision sker. De som hindrades av Kimberly och klarade sig från olyckan har dock inte klarat sig undan helt. Döden har en plan för när alla ska dö och börjar på olika sätt ta livet av de överlevande på diverse kreativa sätt. Kimberly lyckas få tag på någon som varit med om precis samma sak tidigare, nämligen Clear Rivers (som fanns med i den första filmen i serien).

    

ANNONS
Av Madeleine - 10 oktober 2009 21:41

......???......???....???....


Jo det finns ett spel på nätet som går ut på att "döda"  varandra med diverse frukter,grönsaker etc.....


Både maken,grabben o grabbens vänner är med.......hahaha.....mannen har blivigt dödad alla omgångar han varit med i.......


I dag blev han det via en purjolök(svärd)

Mannen blev förvarnad av sonen att det troligen var på vär gågra till oss...... o precis då ringde det på dörren - Kenneth kastar ut ett äpple o hör hur det rasslar till i trapphuset o någon springer ut -när han ska kolla om kusten är klar - får han ett purjulökshugg över nacken.......hahahaha.....

Det var killens kompis som sprang ut(han hade inget skydd o villeju ninte bli sprängd av ett äpple(handgranat). Men "vår"kille hade ett skydd i form av en handduk o då klarar man alla explositioner........


Sedan utbyts sedvanlig info med grabbarna o vi snackar en stund........


Det ser ju lite roligt ut när grabbar o tjejer traskar omkring på stan med grönsaker,handdukar,flytvästar etc...... ett kul o harmlöst spel.....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Deathgame är ett rikstäckande rollspel som pågår dygnet runt. Det går ut på att man ska iscensätta mord på de andra deltagarna och "döda" så många som möjligt utan att själv bli "dödad".

Spelet är omgångsbaserat och har följande faser:

Anmälningsfasen - Innan spelet börjar kan folk anmäla sig till omgången på sidan. Man börjar med att registrera sig som medlem på sidan och kan därefter välja om man vill delta eller inte inför varje spelomgång.


Spelfasen - När spelet börjar dyker listan upp med alla som har anmält sig under anmälningsfasen. Det är personerna på den här listan man kan döda. Hur man dödar folk finns beskrivet under Vapen och Skydd.
När ett mord har skett så måste både offret och mördaren anmäla det på sidan. När mordet är registrerat kan inte offret delta mer under omgången och mördarens bodycount ökas.


Spelet slutar - När spelet är slut vinner personen med högst bodycount. Även en två och trea utses. Vinnarna får för evigt sina namn ingraverade i Hall of Fame.

Av Madeleine - 10 oktober 2009 13:37

Äventyr i sin bästa form........

......med humor o romantik........


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


National Treasure:


Precis som sin far och tidigare generationer gjort söker äventyraren och arkeologen, Ben Gates (Nicolas Cage) efter den legendariska skatt som tempelherrarna hittade under Jerusalems tempel och som de i hemlighet förde till Amerika.

Tillsammans med sin bästa vän Riley Poole (Justin Bartha) kommer de skatten på spåren och den första ledtråden är gömd på baksidan av världens mest välbevakade dokument - USA:s självständighetsförklaring.

De måste stjäla dokumentet, lösa koden i den gömda kartan, överlista FBI och undgå att bli dödade.National Treasure: Hemligheternas bok


I denna uppföljaren till filmen National Treasure ger sig skattsökaren Ben Gates (Nicolas Cage) åter ut på ett farofyllt uppdrag för att återfinna gömda skatter och glömd historia.

När en förlorad sida ur John Wilkes Booths dagbok återfinns blir denne plötsligt utpekad för delaktighet i mordet på Abraham Lincoln.

Besluten att bevisa att hans släkting är oskyldig följer Ben ledtrådar som tar honom från Paris till London och tillbaka till Amerika.

Resan tar inte bara Ben och hans medhjälpare till överraskande upptäckter utan även till världens mest dyrbara hemligheter.


  

Av Madeleine - 10 oktober 2009 13:29

Jag gillar även äventyr o,trillers o lite drama.....


Denna film klassas som drama och jag tyckte den var helt underbar att se....... kan varmt rekomendera den till alla...... man blir tagen o betagen av den......


Benjamin Button föds den elfte november 1918, samma dag första världskriget tar slut.

Hans mor dör i barnsäng och hans far, en fabriksägare, lämnar honom på trappan till ett ålderdomshem.

Benjamin liknar ett spädbarn till sinnet och till storleken, men hans kropp lider av en gammal människas åkommor som benskörhet och svaga ögon.

Han växer upp i en rullstol men lär sig så småningom att gå och blir med åren allt mer vital.


Under sin uppväxt lär han känna Daisy, ett barnbarn till en av de boende på ålderdomshemmet och han träffar även på sin far, som dock inte avslöjar deras relation.

Under en vistelse i Ryssland inleder han en affär med Elizabeth Abott (Swinton), en gift, engelsk kvinna, som fascinerar Benjamin med sina intressanta livshistorier.

Benjamin går återigen till sjöss, nu på uppdrag av den US-amerikanska marinen.

Vid andra världskrigets slut återvänder han till sin familj och återser nu också Daisy som vuxen kvinna (Blanchett), till vilken han skickat vykort under sina år till sjöss. Daisy blir besviken när Benjamin avböjer hennes inviter och återvänder till New York, där hon dansar balett på hög nivå.


Benjamin far till New York för att se ett av Daisys framträdanden och bevittnar att hon nu förälskat sig i en annan man. Han reser därifrån och återser henne först i Paris, dit han reser efter att han fått ett telegram om att Daisy, som rest till Europa, råkat ut för en bilolycka.

Förbittrad över sina skador och sin förgänglighet avvisar Daisy dock Benjamin, som nu inte längre ser ut som en gammal man.

Hon ber honom att försvinna ur hennes liv, men återvänder till honom i New Orleans där han bor med sin mor på ålderdomshemmet.

Av sin biologiska far säkras Benjamin profiten av den knappfabrik som lagt grunden till faderns förmögenhet, och blir på så sätt finansiellt oberoende.

Benjamin och Daisy flyttar in i en villa, Daisy öppnar en dansskola och konstaterar att de nu, i fyrtioårsåldern har mötts på mitten.

Daisy blir gravid och föder en flicka, vilket får Benjamin att bli orolig, då han vill att barnet skall ha en far som blir äldre och inte yngre med åren.


Han lämnar Daisy och deras dotter för att sedan komma tillbaka till dansskolan, nu som en ung man.

Daisy har gift om sig med en man som har övertagit rollen som den nu tolvåriga flickans far.

 Benjamin återfinns efter ytterligare en tid tillbaka på ålderdomshemmet.

Han har nu skepnaden av en pojke, men lider av demens och tappar successivt förmågan att kommunicera.

Daisy flyttar in på ålderdomshemmet och tar hand om Benjamin till han, nu som spädbarn, dör.


  

Av Madeleine - 10 oktober 2009 12:07

Jag är ju en fantast av skräckfilmer - ju blodigare desto bättre.......

.....Gillar att kolla på  zombifilmer (till ungdomarnas förtjusning o mannens förtvivlan), psykologiska trillers, övernaturlighet mm.......


Kommer att försöka skriva lite om olika filmer jag sett som "berört" mig mest.....hmmmmm ....hur nu en skräck zombifilm kan beröra en........ men i alla fall filmer jag gillar......~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Den absoluta skräckfilmen är Saw (som sedan fick flera uppföljare som är snudd på lika bra.....)


Saw I


Två män, Adam Faulkner och Lawrence Gordon, vaknar upp fastkedjade i varsin ände av en smutsig, offentlig toalett. Mellan dem ligger ett lik med en bandspelare i ena handen och en pistol i den andra. De har varsit kassettband i sina fickor. På banden hörs en mystisk röst. "I'll tell you where you might be... You might be in the room that you will die in..."


Rösten som talar till dem är en inspelning gjord av en gåtfull seriemördare. En seriemördare som alltid lämnar ett visst föremål efter sig.

Mördaren i SAW har fått namnet  Jigsaw ("pusselbitsmördaren") av polisen på grund av den pusselbit han lämnar efter sig. Jigsaw har sedan en lång tid gäckat polisen och tycks vara helt omöjlig för polisen att få tag i.

En man, poliskonstapel David Tapp lyckas emellertid komma honom på spåren.

Jigsaw utsätter sina offer för noggrant genomtänkta och utstuderade infernaliska fällor som är nästintill omöjliga att ta sig ut ifrån.

  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Saw II


Mördaren Jigsaw är tillbaka för att lära människorna att de kastar bort sina liv. Han fängslar åtta ovetande personer i ett gammalt hus fullt av "tester" som måste genomföras om de vill komma levande därifrån. Polisen Eric Mathews lyckas fånga Jigsaw som visar sig vara en i cancer döende man som vägrar säga var de är. På TV-monitorerna ser Eric att en av de åtta fångarna är hans son...


Oh yes, there will be blood...

Den utspekulerade seriemördaren Jigsaw härjar igen. Men denna gången blir han utan större problem uppspårad av kriminalkomissarie Eric Matthews och hans team.

Men Matthew upptäcker snart att han endast är en bricka i mördarens sjuka spel. För på övervakningskamerorna upptäcker Matthew till sin stora fasa att hans egen son är fångad i en av Jigsaws vidriga fällor av död och mental terror.

  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Saw III


Saw III är den tredje filmen i filmserien Saw. Filmen utmärker sig från de föregående filmerna: Saw och Saw II. Seriemördaren Jigsaw har återigen kidnappat offer till sina sinnessjuka tester. Med sin nya lärjunge Amanda har han byggt upp en ny labyrint där han utstuderat plågar sina offer. Amanda kidnappar en läkare vars uppgift är att hålla den numera svårt sjuke Jigsaw vid liv. Under tiden planerar Jigsaw ett grymt slut för den unga läkaren och ytterligare ett offer.


Den tortyrälskande psykopaten tillika seriemördaren Jigsaw har försvunnit. Dr. Lynn Denlon är ovetande om sin roll i Jigsaws grymma spel, en hisnande skräckfylld kamp mot klockan väntar. Saw III bjuder precis som de tidigare skräcksuccéerna i serien på allehanda uppfinningsrika behandlingsmetoder, nu har Jigsaw dessutom en ny topptrimmad tortyrkammare...

  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Saw IV


Jigsaw är död. Men inte ens döden stoppar hans skoningslösa lekar. När SWAT-chefen Rigg plötsligt kidnappas och kastas in i en rad dödliga fällor, står det klart att Jigsaw drar i trådarna från andra sidan graven. Samtidigt får man reda på hur Jigsaw verkligen blev Jigsaw och vad hans slutgiltiga plan är. Hans offer från det förflutna, nutiden och framtiden, binds samman i ett skrämmande pussel.


Jigsaw fick vad han förtjänade i "Saw 3" men det hindrar inte skräckens mästare från att fortsätta med "Saw 4" där ribban höjs ytterligare ett steg.
De två FBI-agenterna Strahm och Perez får assistera veterandetektiven Hoffman med att gå igenom Jigsaws kvarlevor inkl. hjärna. Då rövas SWAT-chefen Riggs bort och spelet har åter börjat..

  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Saw V

 

Med alla döda och ruttnande i sina gravar är det upp till utredaren Hoffman att ta över Jigsaws mordlystna traditioner. När Hoffman inser att hans identitet kan komma att avslöjas måste han ta till all sin kunskap och slughet som polis för att spåra upp allt och alla som kan avslöja honom Leken med döden får en ny skepnad och gränserna tänjs ut ytterligare.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ser fram mot fler av dessa filmer........mowwhahaha

Av Madeleine - 9 oktober 2009 08:06

Brrr.......nu är det lite kallt på morgonen......

......dottern sa att hon nog fick ha långkalsonger under byxorna - hmmmmmm hur ska det då bli senare i vinter.....


Nu kör vi igång dagens Efit.........


07:00

lite kaffe så ögonen öppnas....

  


08:00

ner i tvättstugan o ta ut 1:a maskinerna som sattes igång efter kaffet......

  


09:00

Mumsar i mig lite frukost så här när man varit vaken i 2 timmar........

  


10:00

Vilade lite i soffan o slötittade på tv.........

  


11:00

Bläddrade i en tidning jag fått av grannen....... fortfarande i soffan (mellan tvättomgångarna)....

  


12:00

All tvätt klar o lite får hänga uppe på strecken tills i morgon(i uterummet)....

    


13:00

efter att ha käkat ett par mackor till lunch......blev det lite glass i solen......

 


13:50

Plockade ur disken.......innan vi stack ner ärende på stan.....

  


15:15

På vär hem från bankerna (2 st) där vi avslutat mammas konto,överfört pengar,satt in postväxel.......mm....)

Det är min lilla man som cyklar där framme på sin nya cykel (skeppshult V).....

  


16:00

Litta kaffesugen så här på eftermiddagen........så espresso o fika sitter bra nu (tur vi bakade här om dagen).....

   


extrabild på gotterna.......hihihi....

    


17:00

Har stått o pratat med en trevlig studentgranne .......vi har utbytes-studenter boenda på 3:e våningen i hela huset o de är från hela världen (en del stannar 3 mån o andra ett par år - det beror på hur långt de är i sin utbildning).....

denna killen var från Sydafrika o lämnade tillbaks cykeln han lånat av oss för i dag....... (inte vacker men helt duglig o laglig........hihihi......)

  


18:00

Sitter på facebook lite i väntan på mannen.......får ju mata fiskarna innan vi ska åka o handla met till oss själva.......hihihi......

    


19:00

Min bästa kompis o själssyster Sussie har kommit till oss......för en mysig kväll = vi fick rolighetsgrejer(vikingen o gumman) + seriös present (en smartbox gälland matupplevelser)......Tack snälla du......

  


20:00

Mannen fixade mat = potatiskroketter,kotlett,sallad o hemmagjord tzatziki.....mmmmm.....allt meda vi tjejer fick sitta o skvallra i vardagsrummet..........tack gulleplutt......

  


21:00

Lite diskning så där efter allt det goda.......

  


22:00

Kör hem Sussie till sig - metta o tretta....

  


Ja detta blev en dag med mest onyttigheter o godsaker - men vad ska man annars göra en ledig fredag........hihihi.....

Av Madeleine - 8 oktober 2009 17:54

I går efter skolan åkte dottern o 12 ungdomar till från hennes klass + ett antal föräldrar till stockstugan i skrylle......

Vi körde ut i bilar fulla med folk o packning.......


  

Instalationen gick bra o det är en jättefin stuga med plats för en hel klass - Ungdomarna sprang omkring o paxade sovplatser - på loftet - inte på loftet - alla i ett rum - alla i olika rum.......hmmmmmm beslutsångest......

Vi 6 vuxna fixade packningen, hämtade ved, satte på grytorna(medhavda), organisedare grupper för diskning,frukost,städning etc......


Barnen dukade o sedan satte vi oss alla för att käka gooooood gryta - tack Åsa o fam Olofsson för den......

  


Kvällen fortsatte i efter diskningen med att barnen fick traske ut en "reflexrunda" med ficklampor i skogen......

= Hasse hade varit ute o hängt upp reflexer i skogen med "lagom" avstånd.

Undomarna fick sedan gå i par om 2 eller 3 - en del var 5 (min dotter) o skyllde på att alla inte hade ficklampor men jag misstänker att det var för att de var skrajsna......hihihi.....


Rundan tog en liten stund o ledde till eldstaden som var tänd o värmde skönt......


  


Här grillades det bananer med choklad..... marshmallows o mariekex ....äpplen etc.......

.....trots god o mycket middag slank det ner lite gotter åxå........


  


Vi hade en fantastisk eftermiddag o kväll och gör gärna om detta.......


Jag o Kenneth stannade till 23:00 o sedan lämnade vi kidzen i 3 föräldrars omvårdnad........jag gissar att alla trivdes o hade det bra........ troligen gick de inte o lade sig förrän seeeent

sedan skulle de upp vid sju (frukostgruppen) o sedan kom de ungdomar som inte ville/kunde sova över till skogen med fröknarna vid 9:00 tiden.......


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.......anledning till besöket i stugan ??

Ja inte var det att leta efter grådvärgar även om detta projekt pågick hela kvällen.......tillsammans med en massa ylande i skogen..........hihihi.....


Jo i dag -torsdag skulle de ha "undervisning" av äventyrspedagogerna med en massa sammarbetsövningar o annat skoj........


.......dagen i dag vart också bra sa Sanna - men bäst var det ju i går.........hihihi......


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Grådvärgarna är otäcka varelser som ofta kommer fram i mörkret och dras till rädsla. Ju räddare man blir desto fler grådvärgar kommer krypande

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se