Direktlänk till inlägg 28 september 2019

The purge 1 o 2

Av Madeleine - 28 september 2019 21:00

Hmmmm - det var ett tag sedan jag såg splatterfilmen The Purge 1....

....men kommer ihåg att jag gillade den ;)


Filmen handlar om ett framtida USA med oro och överfulla fängelser, där all typ av kriminalitet är tillåten årligen i 12 timmar.

Allt för att folket ska få rensa ut sin ilska och rensa sin "själ".

Alla förutom de "mäktiga" t.ex som presidenten, vice presidenten, andra politiker, högklassificerade advokater, m.fl får skadas eller dödas.

Alla vapen under klass 3 får användas för att bruka våld med.

Allt som kan tänkas vara olagligt då också mord är tillåtet under dessa timmar.

Polis, ambulans och brandkår är inte tillgängliga någon gång under "the purge".


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


The Purge 1

Om du under EN enda natt om året kunde begå alla tänkbara brott, utan att detta skulle få några som helst konsekvenser, vad skulle du göra då? Under denna natt kommer en familj att testas i hur långt de är beredda att gå för att skydda sig själva när ondskan utanför tar sig in i deras hem.


Här står familjefadern Ethan Hawke i centrum, en man som gjort sig en rejäl hacka på exklusiva säkerhetssystem och som själv levde i ett till synes ointagligt fort med fru och barn. Men som efter att ha barrikaderat sig visade sig vara USA:s i särklass sämsta säkerhetsexpert då ett gäng blodtörstiga inkräktare inte hade mycket svårare än Stora stygga vargen att blåsa bort familjens pansardörrar.


   


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


The Purge 2 - Anarcy

den 22 mars – dagen då folk går från jobbet med ett ”Stay safe” och skyndar sig hem för att invänta nästa dag bakom lås och bom (alternativt gå bärsärkagång på grannarna med machete).

Denna  gången har det valt att skildra det från gatorna.....

Fem Los Angeles-bors vägar korsas under kvällen men bara en av dessa – den hämndlystne Sergeant utrustad med skjutvapen och en Dodge Challenger – befinner sig ute frivilligt i jakt på mannen som rattfull körde ihjäl hans son.


Paret Shane och Liz har råkat ut för bilhaveri och servitrisen Eva har tillsammans med tonårsdottern Cali blivit attackerade av en paramilitär styrka när de alla får hjälp att fly tillsammans med Sergeant.

Men det blir en lång natt i denna inverterade postapokalyps med övertydlig samhällskritik där de rika köper fattiga att under rituella former slakta till avecen, repliker som faller platt rakt ner i asfalten och otaliga logiska vurpor.


   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - Tisdag 25 feb 16:54

Men vad alltså.....här ger man sig ut en runda i solen, hinner en kilometer sedan öppnar sig himlen (skit) och när man är klar så tittar solfan fram igen.......   våt som en katta....   pölar överallt.....       och där kom solen ...

Av Madeleine - Lördag 22 feb 22:34


av Majgull Axelsson Så bra bok.....kunde inte sluta lyssna.... ...om mörka familjehemligheter o nybakade studenter mm...   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år h...

Av Madeleine - Onsdag 19 feb 22:21

Nu har jag skaffat en ny kompis.....hoppas det blir ett givande sammarbete ;)   i fin kartong....     snygg färg....     behaglig att ha på sig....     får väl be dottern om hjälp......om jag inte kan komma på alla finesser.....

Av Madeleine - Fredag 14 feb 22:30

Egentligen firar vi inte alla hjärtansdag....men i dag när jag kom hem från jobbet, hade mannen fixat blommor.... ....fina <3     sedan gjorde han förrätt-toast skagen (i hjärtform)..     och sedan mozarellafylld kyckling o hjärtfo...

Av Madeleine - Torsdag 13 feb 12:18

igen...... ...att jag aldrig lär mig ;) gjorde ju detta för 9 år sedan i Lund - men de var helt klart trevligare o duktigare i Malmö....   Blev uppringd av en tjej på minnesmottagningen i Malmö (ang att vi varit med i MOS tidigare)... Jag tac...

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se