Direktlänk till inlägg 8 december 2019

Lycke, Liv, Louise o flickorna utan namn

Av Madeleine - 8 december 2019 13:01

Fristående delar av Mikaela Bley

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lycke

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm.

På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten - om inte annat, skapa nyheten - och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.


Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst.

Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt.


Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.

    

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Liv

Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland.

Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren.


Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.

När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån.

Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.


Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar.

Inte minst när det gäller henne själv och systerns död


    
  


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Louise

Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död.

Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster.


På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern.

Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något.


Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sin egen familjs mörka hemligheter.

 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Flickorna utan namn

En kall vinterdag lämnas 17-åriga Linn på internatet Täcktaholm, en herrgård utanför Nyköping.

Efter år av kaos är det tänkt att hon äntligen ska få ordning på sitt liv, men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan.

När en av flickorna försvinner inser Linn att hon själv befinner sig i fara.

På TV4 nås samtidigt kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död djupt inne i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död. Polisen står handfallen och trots att dagarna går är det ingen som saknar dem ...


”Flickorna utan namn” är en thriller om utsatthet, om hur det är att känna sig annorlunda och hur långt vi är beredda att gå för att passa in.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - Fredag 10 april 10:38


Krisjournalen...... ...en dokumentär om coronas framfart i sverige...... Korta avsnitt (6-16 min) men mycket bra att lyssna på - rapporter från vårdens kärna o hur man tänker o handlar....   Överläkaren och författaren Christian Unge skriver ...

Av Madeleine - Torsdag 9 april 22:13


mycket böcker blir det nu....med så fint väder är jag ute o traskar en del...   Denna är en hemsk bok om barnmisshandel o incest....förfärliga människor det finns - speciellt föräldrar som ska skydda sina barn....   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...

Av Madeleine - Söndag 5 april 17:32

I dag tog jag en tur till andra sidan stan o runt på det gamla mentalsjukhuset St Lars... ..solen sken o det var så fint.   Hospitalet o psyk är ju nedlagt o flyttat.....så nu används lokalerna av vårdcentral,dagis/skolor o företag...   ner...

Av Madeleine - Onsdag 1 april 08:02


men herregud vad incest kan göra folk skula både i kropp o själ....vilka djävla idioter det finns som förövare....   bra men skrämmande böcker.   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Del 1: Sexuella övergrepp.   Den tusende gången Ulr...

Av Madeleine - Tisdag 31 mars 19:35

japp ibland får man skydda sig lite extra när man jobbar.... ...undrar när vi når toppen av detta ??     ...

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se