Direktlänk till inlägg 21 mars 2020

sprängning

Av Madeleine - Lördag 21 mars 07:08

Ja en 27:e december förra året så ringde  ju grabben o berättade att det hade sprängts i ett av hans grann hus.....

....de hade rusat ner till gården o kollat så ingen var skadad. Alla var bra både djur o människor-men lägenheten var urblåst.

Det troddes vara en tjej som glömt att hon lade brandfarliga saker i ugnen o sedan glömt.....nu visar det sig vara fallet.....vanligt slarv helt enkelt (tur ju så ingen hade språngt med illvilja)....

Åtal väcks senare....


   

Den 28-åriga kvinnan hade ställt in sprejflaskorna i ugnen, tillfälligt. Detta var den 27 december förra året. Det var inget ställe som hon vanligtvis förvarade dem på, berättar hon för polisen:
– Vi hade varit och hämtat sprejburkarna och tanken var att vi skulle ut i skogen nu i dagarna och måla lite. Vi båda håller på med tavlor.
Sprejfärgen låg i en påse i kvinnans etta med kokvrå.
– Så höll min katt på och leka i påsen och jag bor väldigt litet så jag slängde in påsen i ugnen för att förvara den så länge, berättade hon.
En stund senare bestämde hon sig för att baka en kaka och satte på ugnen.
Det som hände sedan kan man läsa i polisens forensikers platsundersökning: "Upphettningen av sprayburkar har frisläppt brandfarlig gas, i ugn och lägenhet, som har blandat sig med syret", skriver de.
Alla vittnen beskriver sedan en explosion som snabbt följs av en ännu explosion. Förklaringen hittar vi i polisens platsundersökning:
"Den ena spraybehållaren exploderade i ugnen och gav antändning till den numera blandade gasen i lägenhetsutrymmet."
Den större explosionen gjorde att vardagsrumsväggen trillade ut och ner från fjärde våningen. Samt att lägenhetsdörren flög i väg och landade på trappavsatsen en våning ner.
Det var de svagaste punkterna i lägenhet som gav vika när luften expanderade, enligt forensikernas utlåtande.

 


Åklagare Henrik Steen har valt att åtala den 28-åriga kvinnan för allmänfarlig vårdslöshet. Inte för allmänfarlig ödeläggelse som är den normala brottsrubriceringen för sprängdåd.
– Det är ett oaktsamhetsbrott. Det var inte meningen att det här skulle hända. Hon var slarvig helt enkelt och då blir det den är rubriceringen, säger Henrik Steen.
Kvinnan har själv berättat om händelseförloppet för polisen men förnekar brott. Ändå anser åklagaren att det finns anledning att väcka åtal:
– Att man är oaktsam brukar inte vara straffbart men i vissa fall kan bli det. I det här fallet har det fått så pass allvarliga följder att jag tycker att det finns anledning att väcka åtal, säger Henrik Steen.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - Onsdag 1 april 08:02


men herregud vad incest kan göra folk skula både i kropp o själ....vilka djävla idioter det finns som förövare....   bra men skrämmande böcker.   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Del 1: Sexuella övergrepp.   Den tusende gången Ulr...

Av Madeleine - Tisdag 31 mars 19:35

japp ibland får man skydda sig lite extra när man jobbar.... ...undrar när vi når toppen av detta ??     ...

Av Madeleine - Fredag 27 mars 17:04


.....spännande som vanligt :)   kan inte sluta att lyssna....   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Kriminalkommissarie Fatima Wallinders man Dragan förverkligar sin livsdröm och öppnar en serbisk restaurang i ett gammalt kulturhus i Kungälv. Re...

Av Madeleine - Torsdag 26 mars 22:07

Japp o nu var det dags för sista delen i denna forsknings studie.....i alla fall för några år-sedan blir det uppföljning i totalt 8 år - med samma undersökningar.     Man får radioaktiva isotoper i blodet.....samt ska dricka 7 dl (det glömde de...

Av Madeleine - Måndag 23 mars 16:17


jaha...inne i en period mad denna serie.... ...så bra o spännande.   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   Maja och Mikael tänker köpa ett hus vid sjön Mjörn utanför Göteborg. De förra ägarna till det gamla huset blev brutalt mördade och polisen...

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se