Senaste inläggen

Av Madeleine - Fredag 14 april 10:49

så mycket fiffigt man kan göra med betongblock....

....skulle önska man hade större uteplatser nu ;)


Behöver ett hörn ;)

-gillar verkligen detta....


fint..

 


bra om man har behov av  en trappa..

 


superfint <3

 hmmmm - något att tänka på....

ANNONS
Av Madeleine - Måndag 10 april 23:05

ny spännande bok....

...Har inte läst om Irene Huss innan - men det blir fler :)En kall februarinatt mörkläggs Löwanderska sjukhuset i Göteborg.

En man i respirator avlider.

Sjuksköterskan som borde funnits på plats ligger mördad ovanpå det saboterade elaggregatet.

När kriminalinspektör Irene Huss anländer hävdar det enda vittnet bestämt att den sedan länge döda syster Tekla synts i korridorerna under natten.

 

 

ANNONS
Av Madeleine - Söndag 9 april 16:03

ja jösses - tiden går fort....

...nu utflugen (igen - har ju varit rundor i Australien o Norge innan).


litta paket...

 


av kompisar

 


syskon ;)

 


blev nöjd (han ska få skor,byxor o skjorta sedan när han har tid att åka med oss ut o handla)

 

Av Madeleine - Lördag 8 april 10:37

Usch o fy - ett attentat har inträffat i Stockholmscity....

.....igår körde en lastbil rkt in i en folkmassa o dödade 4 människaor o skadade en massa.


Aftonbladet


Detta är verkligen världskrig nr 3 - med så mpnga liknande terrorattentat runt om i världen.

Jag lider med de anhöriga o alla drabbade.


 

Drottninggatan var full av människor.

Unga och gamla, som strosade gatan fram, tittade i skyltfönster, pratade med varandra eller i mobilen och såg fram emot helgen.

Tre minuter – eller 180 sekunder – senare är allt förändrat.

För alltid.

Fyra människor är döda, 15 skadade – och en statsminister och ett helt Sverige skakat i grundvalar. 

Lastbilschauffören har stannat utanför restaurangen på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholms city för att lasta ur ölfat.

Chauffören från Spendrups står bakom bilen och lastar ur öltunnorna, när en man i svart rånarluva hoppar in i förarhytten.

Ett vittne ser mannen hoppa in bakom ratten och starta motorn.

– Han varvar igång, men kommer inte riktigt i väg,

– Jag ser att han kör och svänger ned mot Drottninggatan.

Ett annat vittne ser bara två armar i den mörka kupén, innan han själv dras i säkerhet.

Den maskerade mannen försöker meja ned ett av de stora betonglejonen, som står på varsin sida av Drottninggatan, strax efter korsningen.

– Han träffar den rätt ordentligt så det smäller väldigt högt. Alla blir livrädda, innan de förstod riktigt vad det handlade om.

Chauffören, som höll på att lasta ur, försöker själv stoppa bilen.

– Han springer framför bilen. Han hoppar undan men träffas lätt av bilen. Han springer efter bilen och försöker påkalla uppmärksamhet. Då kör den in i folkmassan på Drottninggatan, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.

Lastbilen accelererar och fortsätter i hög fart nedför Drottninggatan, i riktning mot Åhléns och Sergels Torg.


Springer i panik

Människor, som i ena sekunden strosar fram längs gatan, pratar eller tittar i skyltfönster, flyr i nästa ögonblick för sina liv.

Den flyende folkmassan väller skrikande ned längs Drottninggatan.

Män, kvinnor och barn, som nyss såg fram emot fredagsmys och helgledigt, springer i panik, för att undkomma den framrusande bilen.

Men alla hinner inte undan – vittnen ska efteråt berätta att de flyger upp i luften när de träffas av lastbilen.

En kamera i en butik fångar ögonblicket, där människor i sista stund kastar sig in genom dörren – innan bilen, som en svart vägg, rusar förbi utanför fönstret.

Klädställningarna ute på gatan välter nästan i vinddraget efter bilen.

Av Madeleine - Onsdag 5 april 09:22

Fortfarande kokning av vatten hos oss = snart 1 månad.....suck.

...nu har de i alla fall ringat in i vilken ledning det kommer från = en sträcka på 20m. Jag kan ju tycka att man stänger denna sträcka o sedan bör det vara fritt fram för resten av nätet att bli "friskt".....eller   

Lite tråkigt att fortsätta med detta - men vad ska man göra....det konstiga är att man hör faktiskt inget gnäll eller klagande-bara just ett konstaterande.

Vi får väl hoppas att det löses snart...så här skriver VA syd:


Alla resurser är igång för att så snart som möjligt kunna ha goda nyheter att meddela alla berörda i Lund. Till dess fortgår arbetet med fortsatt provtagning, spolning av ledningsnätet och modellering av vattnets väg i ledningarna – detta är ett komplext problem som inte har en enkel lösning.

Vi återkommer med information när situationen ändras.


Full aktivitet med spolning och andra åtgärder

Under fredagen den 31 mars har det varit full aktivitet på Tornavägen i Lund. Vi har lyckats ringa in en del av en dricksvattenledning vid Tornavägen som en misstänkt källa till bakterieproblemen. En del av ledningen har rengjorts och spolats med så kallad luft- och vattenspolning. Detta är en metod där luft blandas med vatten och skjuts in med högt tryck och skapar ett väldigt turbulent flöde inne i ledningen. 

Det gör att jord eller andra partiklar som skulle kunna finnas inne i ledningen blir utspolade. Arbetet har pågått under större delen av fredagen och efterarbetet blir att följa upp spolningen med provtagning (vattenprover tas var 15:e minut), för att säkerställa att ledningen blir ren. Detta vet vi på måndag när de första provsvaren är analyserade. 

Samtidigt med detta fortsätter vi vårt systematiska arbete med felsökning på delar av Lunds 55 mil långa ledningsnät för dricksvatten.

 


Vad gör vi nu?

Ledningsnätet för dricksvatten i Lund består av ca 55 mil nergrävda dricksvattenledningar. Det finns ingen möjlighet att gräva upp hela ledningsnätet för att kika på det, men felsökning pågår just nu med flera moment:

• Provtagning för att ringa in var bakterierna finns. Genom att artbestämma kan man dessutom få en uppfattning om det är samma bakterier som dyker upp och därigenom spåra • 

• Spolning för att omsätta vattnet i ledningarna och därigenom få bort problemet, eller för att styra vattenflödet i en viss riktning

• Modellering och flödesmätning av ledningsnätet för att förstå hur vattnet rör sig i ledningarna och vad som händer om man stänger av en del av nätet

• Genomgång av VA-arbeten som gjorts på ledningsnätet de senaste månaderna för att se om det finns några avvikelser som kan ge ledtrådar

• Besök på olika ställen ute på stan för att fysiskt kunna se anslutningar till ledningsnätet

Systematiskt arbete

Efter varje åtgärd avvaktar man för att se om förändringen medfört någon positiv skillnad. Det kan handla om ett stänga en ventil för att ändra riktningen på vattnet eller genomföra spolningar i nya punkter. Med de resultat man får går man sedan vidare. Tyvärr kan det vara så att en åtgärd kan lösa problemet på ett ställe men skapa problem på ett annat. Därför är det en fördröjning i alla åtgärder innan man kan avgöra vad som fungerar och inte.

VA SYD har alla resurser igång för att så snart som möjligt kunna ha goda nyheter att meddela alla berörda i Lund. Till dess fortgår arbetet steg för steg – detta är ett komplext problem som inte har en enkel lösning.

Bakgrund

Vattenprover från VA SYD visade den 9 mars på koliforma bakterier, som vanligtvis finns i jord, i vattnet i Lunds stad och delar av Eslövs kommun. Kokrekommendation gick ut från VA SYD på grund av otjänligt dricksvatten. Redan på eftermiddagen den 9 mars kunde delar av kokrekommendationen dras tillbaka för halva Lunds stad och flertalet berörda orter utanför Lund. 

Efter fortsatt arbete med att spåra källan och spola ledningarna, så kunde VA SYD den 12 mars avgränsa problemet till en mindre del av Lunds stad. Den 21 mars hävdes kokningsrekommendationen för alla boende i Lund, men kvarstod för sjukhusområdet. Den 24 mars återinfördes kokningsrekommendationen i berörda områden. VA SYD och Region Skåne fortsätter sitt samarbete för att lösa problemen.

Du kan läsa mer om koliforma bakterier och mycket annat på vår sida med vanliga frågor och svar om kokningsrekommendationen i Lund.

Missfärgat vatten på grund av spolning

Vi vill också informera våra kunder i Lunds stad om att den spolning vi genomför kan medföra att det kommer missfärgat vatten ur kranen. Låt kranen rinna tills vattnet är helt klart. Undvik att tvätta ljusa tvätt om du upplever att du har missfärgat vatten.

Av Madeleine - Lördag 25 mars 20:44

Något man blir väldigt glad över är teckningar från små älsklingar...

... så duktiga.


Gubbe

 


denna är såååå bra

 


Våra bokstäver

 


Madeleine är inte så lätt att skriva

 


tack älskade unge...

Av Madeleine - Måndag 20 mars 12:30

ja vi får se hur detta funkar :)

...så de sista bilderna kanske inte kommer förrän i morgon.


Andra Efitáre hittar ni här: EFIT


10:00

nu har Egon (passe hund) varit ute , fått mat o även jag käkat frukost.....

 


11:00

Matte har hämtat hem vovve efter 3,5 dygn hos oss.....

...tusen tack för fina presenter.

 


12:00

har spelat lite wow...

 


13:00

piffar till ansiktet lite-hoppas kunna ge mig ut ärenden snart (men väntar ett samtal som jag måste ta hemma = klydd med mobiloperatören :(  )

 


14:00

spår efter en liten vovve :D

 


15:00

handlar.....

 


16:00

mat...(=kålrotsgratäng+kycklinggratäng-jaja kaka på kaka)

 


17:00

möte på jobbet (= traskar dit o sedan hem)

 


18:00

på väg hem igen.....

 


19:00

kvällsfika o kollar in nya mobiler :)

 


21:00

gåt till jobbet - lyssnar på bra bok

 


21:00

tar fram lite av min matsäck :)

 


22:00

ställer iordning ngra salar inför morgondagens operationer.....har 2 tomma som akutsalar under natten

 


23:00

loggar in på datorn o fixar med schemat inför sommaren

 


24:00

dukar upp inför akut operation

 


natti :)

Av Madeleine - Lördag 18 mars 08:54

Japp i över en vecka nu har vi haft otjänligt vatten .....som vi vet-det tar ju 48h för att få svar på proverna o vi fick besekdet förra torsedagen (så kanske har det redan innan varit dåligt).

Och området för kokning minskar hela tiden-dock innefattas vi fortfarande - då vi tillhör ledningen som försörjer högzonen.

Nu kom ny info - det är fr¨n sjukhuset som det dåliga vattnet kommer ?!?! de gräver en del där hela tiden så kanske är det så..... ny info på söndag ...


 


VA syd säger:

Vi har nu ringat in området för en bakteriekälla, men lundaborna rekommenderas att fortsätta koka sitt vatten

Efter provtagning, spolning och genomgång av ledningsnätet har VA SYD idag under eftermiddagen (fredag 17 mars) kunnat ringa in området för en källa till problemen med bakterier i Lunds dricksvatten till ett snävare geografiskt område.

Det avgränsade området ligger inne på Region Skånes sjukhusområde, SUS i Lund. Eftersom det berörda ledningsnätet ligger i Region Skånes mark arbetar VA SYD och Region Skåne nu tillsammans för att komma till rätta med problemen.

Vi är glada att vårt arbete nu går framåt och hoppas att alla lundabor snart ska kunna dricka sitt vatten som vanligt. Under fredagskvällen och helgen fortsätter arbetet med att spola ledningsnätet och Region Skåne och VA SYD arbetar nu tillsammans och gör ytterligare provtagningar på och runt om sjukhusområdet.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills vidare för samma område som tidigare i centrala och norra Lund, s

Spolning pågår på Möllevångsvägen, Luzernvägen, Husmansvägen, Öresundsvägen, Bondevägen, Entrégatan.

Ny information kommer på söndag den 19 mars klockan 16.30  Den tidigare meddelade informationen lördag 18 mars klockan 16.00 utgår.

Bakgrund

Vattenprover som VA SYD tagit vid en rutinkontroll visade den 9 mars på koliforma bakterier, som vanligtvis finns i jord, i vattnet i Lunds stad och delar av Eslövs kommun. Vi gick då ut med kokningsrekommendation på grund av otjänligt dricksvatten. Redan på eftermiddagen den 9 mars kunde delar av kokrekommendationen dras tillbaka för halva Lunds stad och flertalet berörda orter utanför Lund. 

Efter fortsatt arbete med att spåra källan och spola ledningarna, så kunde vi avgränsa problemet till en del av Lunds stad, den så kallade högzonen, den 12 mars. 

Vi har sen ytterligare kunnat avgränsa problemet till en mindre del av Lunds stad och nu arbetar vi med att få bort de koliforma bakterierna från vattenledningarna genom att spola ut vatten från ledningarna. På detta sätt byts vattnet i ledningarna ut mot nytt, rent vatten som inte innehåller koliforma bakterier. Vi fortsätter samtidigt med vår strategiska provtagning för att kunna följa upp effekterna av spolningen.

Den koliforma bakterie vi har kunnat påvisa i dricksvattnet tillhör gruppen Erwinia spp. Denna grupp av koliforma bakterier är vanligt förekommande i jord men är normalt inte associerad med fekala föroreningar. Vi har inte hittat E Coli-bakterier. Du kan läsa mer om koliforma bakterier på vår sida med vanliga frågor och svar.

Enklaste sättet att ta reda på om du är berörd och rekommenderas att fortsätta koka ditt dricksvatten är att titta på kartan.

Vanliga frågor och svar om pågående kokningsrekommendation i Lund.

Missfärgat vatten på grund av spolning

Vi vill också informera våra kunder i Lunds stad om att den spolning vi genomför i områdena Kobjer och Möllevången kan medföra att det kommer missfärgat vatten ur kranen. Låt kranen rinna tills vattnet är helt klart. Undvik att tvätta ljusa tvätt.

Detta är jag...♥

Hitta rätt

Besöksstatistik - kul att veta...

Kalender...

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

väder

Vädret Lund

Tidigare år...

Arkiv - detta har hänt...

Kategorier...

Senaste inläggen...

Senaste kommentarerna

Mina favoriter...♥

Besöker ofta

Gilla-platser

Design o inredning

Gästbok - skriv en rad...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se